Získali jsme trojnásobné ocenění v soutěži Stavba roku 2017

ÚvodAktuálněAktuality2017Získali jsme trojnásobné ocenění v soutěži Stavba roku 2017
06.10.2017

Na včerejším slavnostním večeru Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství pořádaném v Betlémské kapli v Praze byly vyhlášeny letošní Stavby roku.

Mimořádný úspěch sklidil náš projekt Revitalizace Tyršových sadů - podzámeckého parku  v Pardubicích, který si odnesl hned tři ceny.

Nejen, že se stal Stavbou roku 2017, ale získal také Cenu Ministerstva pro místní rozvoj a asociace pro urbanismus a územní plánování za veřejný prostor a Cenu předsedy Senátu Parlamentu České republiky stavbě pro veřejnost.

Titul Stavba roku 2017 si dále odnesly silniční viadukty u Opavy, rekonstrukce radnice a knihovny v Kardašově Řečici,  přestavba kotelny na sídlo Bosche v Praze a úpravy Galerie moderního umění v Hradci Králové.

V hlasování veřejnosti zvítězila radnice v Kardašově Řečici. Titul Zahraniční stavba roku získaly vodní dílo Želiezovce v Levicích na Slovensku a budova Warsaw Spire v polském hlavním městě.

Do letošního ročníku přišlo 52 přihlášek, o 13 méně než v loňském rekordním roce. Podle porotců je to z velké části způsobeno poklesem českého stavebnictví v loňském roce.

Osmičlenná odborná porota z nich nominovala 15 staveb v Česku a tři v zahraničí. Porotci neměli vždy jednotné názory, ale diskusí se většinou dostali k jednomyslnému závěru.

„Stavby, které získávají titul, si o to tak nějak řeknou samy. Svou jasností, osobitostí, suverenitou," uvedla předsedkyně poroty Radomíra Sedláková.

V případě úprav Tyršových sadů porota udělila cenu za vytvoření rekreačního prostoru se zřetelem k vodohospodářským stavbám, stejně jako ke kompozici zeleně.


Autor architektonického návrhu a generální projektant – New Visit s.r.o.www.newvisit.cz               

Generální dodavatel stavby – BAK stavební společnost, a.s.

 

Gratulujeme k tomuto úspěchu!

 

Aktuálně

BAK postaví nové Středisko volného času v Trutnově i závěrečnou etapu bytů Kamýk pro společnost Central Group v Praze 07.11.2017 Nové Středisko volného času postaví trutnovský BAK Trutnov - Nebude to trvat dlouho a do části starého objektu na Nivách se ... více
Získali jsme trojnásobné ocenění v soutěži Stavba roku 2017 06.10.2017 Mimořádný úspěch sklidil náš projekt Revitalizace Tyršových sadů - podzámeckého parku  v Pardubicích, který si odnesl hned ... více